Počasí
Praha 28 °C Neděle, 30. června 2024, Svátek má Šárka
Go to content
Naše Praha na Facebooku

Jana Marková: Británie dala Rwandě za příjem migrantů stovky milionů liber a odešli tam dva. Tak né asi.

Doufám, že náš Dozimetr Don Vito čte noviny, protože přesně tohle je to, čím se v rámci onoho slavného, za našimi zády podepsaného migračního paktu ohání. Že budeme ony nebohé migranty relokovat, protože ty vybrané země za to od nás dostanou peníze, a tudíž je budou nadšeně přijímat.
Jana Marková Zvětšit
Jana Marková Zdroj: Jana Marková
Don Austriano je všechno, jen ne idiot. On samozřejmě ví, že to nebude fungovat, tedy že to bude fungovat přesně tak, jako v Británii. Budeme platit jako mourovatí a na krku nám zůstanou stejně. Protože prostě nemáme žádnou páku, jak ty země donutit, aby si je vzaly. Stejně jako nedonutíme ty, ze kterých odešli, aby si je vzaly zpátky. Mohli bychom tam tedy třeba poslat tanky, ale to nemůžeme, protože už jsou všechny v ukrajinských stepích.
Jen abychom věděli, v jakých cifrách, že se to pohybujeme. Účet za vyhoštění migrantů do Rwandy je už nyní astronomický. Na základě dohody, kterou v roce 2022 uzavřel ještě tehdejší britský premiér Boris Johnson, se Londýn zavázal přispět 370 milionů liber (10,9 miliardy Kč) do rwandského Fondu pro hospodářskou transformaci a integraci, přičemž 270 milionů liber z této částky už africká země dostala.
A jen tam mimochodem Jednosměrná letenka do Rwandy pro deportovaného migranta podle kalkulací britského ministerstva vnitra vyjde zhruba na zhruba 324 tisíc Kč, protože do běžného letadla ty atomové inženýry s mačetami prostě dát nemůžete a musí mít své speciály s ochrankou.
Uzavřu to. Nefunguje to a nebude to fungovat nikde. Ty lidi se vracet nechtějí, to by asi nekraulovali přes půl Zeměkoule. Oni tu vidí pečené holuby lítající do huby, dostupné blondýnky, jejichž nesouhlas neznamená ne, a podřadné bělochy, kteří jim to poskytnou. Rakušan zase lže. Když je jednou vezmeme, už nikdy se jich nezbavíme. To je naprostá utopie. A platit jiným zemím za to, že si je vezmou zpátky je evidentně utopie taky.
Jediná možnost je je prostě nepřijímat. Vůbec. A zřetelně jim to dát na vědomí. Za mě klidně ostnáčem kolem celý Evropy, pořád to vyjde levnějc.

Podobné články

Reklama

Načítaní obsahu...

Načítaní obsahu...

Jana Marková: Migrace jako obří byznys, aneb proč to nikdo nechce ve skutečnosti zastavit

Začneme od začátku. Každá kultura si donedávna úzkostlivě hájila své tradice a principy, na kterých vznikla, a které ji pomohly přežít po stovky, či tisíce let. Cizí kultura byla nemilosrdně eliminována. V případě, že se to nepodařilo, bylo totiž jasné, že původní kultura bude nahrazena a leckdy i vyhlazena. A tak se stala Evropa Evropou, mocnou, vzdělanou, sebevědomou, křesťanskou.

Jana Marková: Rakušanova éra

I tak by mohla vejít do dějin tahle etapa nejslušnější vlády s nejslušnějším premiérem. Na rozdíl od Dona Pabla Blažka, který si jede svoje a raději se moc mediálně nezviditelňuje, Don Austriano Vítek je jiný machr. Vítek se ničeho nebojí ani neštítí, pozornost mu dělá dobře, klidně prý bez cenzury. V každé jiné zemi by podle mne už na svém místě nebyl, nicméně my nejsme jiná země, my jsme, kde jsme. Máme ministra vnitra, který lže jako když Amerika bankovky tiskne, ale každému je to fuk. I premiérovi. Co že to za sebou vlastně má? Co by kohokoliv jiného stálo hlavu?

Jana Marková: Víte jaký je aktuálně nejpalčivější problém, který musí řešit sněmovní výbor pro obranu? Jestli může, či nemůže mít náčelník Generálního štábu svůj vlastní účet na síti X.

To, že se Kalamity Jane a nejvyšší válečník nemusí, je zjevné a známé už dlouho. On teda v tomto Řehka není sám, to zase bychom mu křivdili. Celkově prý je na ministerstvu poněkud nesluníčkově oblačno, až tornádovo. Minule musel holčičí „poměřování pindíků“ řešit dokonce premiér Fiala, který neutěšenou situaci alespoň částečně utišil. Nicméně znovu vybublala na povrch právě prostřednictvím onoho účtu, kde hodlal Řehka ze své pozice komentovat dění a podle svých slov lákat mladé do armády. Mimo jiné tedy. Jak moc by je nalákal například tím, že bude výběrově mobilizovat, nebo přípravou na jadernou válku s Ruskem, těžko říct.

Jana Marková: Léky jsou. I ty inovativní. Ale ne pro všechny. Jak moc se vás to týká? Víc, než si myslíte.

Dnes jsem se dostala k zajímavým číslům, které jasně ukazují, jak moc nám takzvaně „mažou med kolem huby“. Zdraví je to nejcennější co máme. A není to klišé. Ministr Válek se neustále holedbá, jak perfektně všechno zvládá, ale není tomu tak. Než se podíváme na ta čísla, kterých dnes bude víc, tak rovnou říkám, není tomu tak. Například s inovativními léky a jejich dostupností jsme na chvostu Evropy, a s přehledem nás překoná třeba Bulharsko.

Jana Marková: Bez zvýšení koncesionářských poplatků bude prý muset moloch ČT propustit 350 zaměstnanců. No a? Chce se mi říct.

Dlouhodobě považuji toto výpalné státní propagandě za něco nemorálního podobně, jako třeba daň z nemovitosti. Nyní si chce státní moloch sáhnout opět hlouběji do našich peněženek za něco, co vlastně mnozí nechceme. Už tak má Česká televize rozpočet bratru 8 miliard, a z toho jen dvě a tři čtvrtě miliardy dává na mzdy zaměstnanců. V porovnání s ostatními televizemi neporovnatelné.

Jan Čížek: Zahrávat si s přírodou se nevyplácí

Aprílové počasí je proti tobě stálé…To se zpívá v jedné písničce. No, to bychom mohli zpívat od rána do večera. Co si prožíváme letos je opravdu extrém. V březnu už to vypadalo na začátek léta, dokonce jsme prožili první tropickou noc, abychom opět spadli do reality a zalezli ke kamnům. Inu, pranostiky jsou pranostiky a naši předci moc dobře věděli, že březen, za kamna vlezem, duben, ještě tam budem.

Hašek musí ven, svaz by měl nést zodpovědnost!

Asi existuje v naší zemi málo lidí, kteří by se nekoukali na mistrovství Evropy ve fotbale. Po pražské hokejové pohádce byla očekávání ohromná. Lidé neznalí poměrů byli po pražském zlatu namlsaní na další úspěch. Já mezi tyto fanoušky nepatřil.

Jan Čížek: Blokace Prahy za divné peníze smrdí

Tak nám začalo opět hezké počasí a do ulic na magistrálu vyrazili blokovat dopravu ekofanatici z Poslední generace. Magistrát se sice pokusil jim protesty usměrnit na chodník, ale soud vyhlášku zrušil. Prý mohou blokovat dopravu, jak chtějí. Magistrát tedy podal kasační stížnost, která rozhodnutí soudu oddálí a Pražané mají chvíli oddech.


Předchozí články

Z nové dálnice D4 je hotovo už přes 85 %

Na dálnici D4 mezi Příbramí a Pískem je v plném proudu poslední stavební sezóna. Projekt dostavby 48 kilometrů dlouhé dálnice bude podle ministerstva dopravy dokončen v prosinci 2024. Dálnice D4 je pr...

VIDEO: Další služební den a žádná změna u řidičů - kokain, víno a chybějící řidičák

Muž si ani nestačil obnovit řidičský průkaz poté, co mu skončil zákaz řízení a sedl za volant, tentokrát s troškou koksu. U sebe měl navíc další sáčky s drogou. Žena si pro změnu dala před jízdou víno...

Příští týden nepoteče voda ve čtyřech městských čtvrtích, následující týden v pěti

Jako každý pátek vám opět nabízíme přehled plánových výluk v dodávkách pitné vody. Tentokrát je to přehled na následující dva týdny. Jak oznámila společnost Pražské vodovody a kanalizace (PVK), odstáv...

Z vánočního stromu vznikly mobilní záhony, lavička a hmyzí hotely

Ze smrku ztepilého, který v adventu zdobil pražské Staroměstské náměstí, letos vznikly zahradní prvky do dvou domovů pro seniory. Technologie hlavního města Prahy uvedla, že dnes zástupci hlavního měs...

Boris Šťastný bude pražským předsedou Motoristé sobě

Jak Naší Praze potvrdily dva nezávislé zdroje, pražským předsedou strany Motoristé sobě se stane Boris Šťastný.

Centrum Černý Most hostí mistrovství republiky v pumptracku a minirampě

Celorepublikové závody v pumptracku a na minirampě se uskuteční o víkendu 15. a 16. června před západním vstupem do Centra Černý Most. Kromě napínavých sportovních klání se návštěvníci mohou těšit tak...

Začíná Landscape festival, na kterém ožije veřejný prostor od Florence přes Žižkov až do Malešic

Pláž na Krenovce, nové herní prvky pro děti v Žerotínově ulici, altán na Jarově, dřevěná pergola s posezením nebo skateboardová rampa za Nákladovým nádražím, obří kladina na radničním dvorku Prahy 3, ...

Oprava vodovodu výrazně omezí dopravu v rušné ulici Zálesí v Praze 4

Na několik etap je rozložena oprava vodovodního řadu v ulici Zálesí na úrovni křižovatky s ulicí Sulická a dál až k ulici Nad Lesním divadlem. Podle radnice Prahy 4 aktuálně se dokončily přípravné prá...

Petr Lachnit: Sociální neznamená jen chudý

Sociální neznamená jen chudý, jak se vžilo při obvyklém používání tohoto slova ve vztahu k seniorům. Vždyť sociální síť také neznamená facebook chudých. Vlastní význam se vztahuje ke společnosti. Seni...

Ve středu 19. června proběhne akce Setkání se starostou Prahy 7 na střeše

Radnice Prahy 7 zve všechny občany na neformální setkání se starostou Janem Čižinským a dalšími radními Prahy 7 na střešní terase radnice.

Jižní Město připravilo pro novou sezónu dva parkové grily

Dvě grilovací místa – elektrický Grillpoint a nově vyčištěný gril na dřevěné uhlí – jsou znovu k dispozici v parku u Chodovské tvrze v Praze 11.

Jana Marková: Léky jsou. I ty inovativní. Ale ne pro všechny. Jak moc se vás to týká? Víc, než si myslíte.

Dnes jsem se dostala k zajímavým číslům, které jasně ukazují, jak moc nám takzvaně „mažou med kolem huby“. Zdraví je to nejcennější co máme. A není to klišé. Ministr Válek se neustále holedbá, jak per...

VIDEO: Narkomani pod vlivem drog zdemolovali zařízení hotelu

Kvůli problémovým hostům, kteří neopustili ve stanoveném čase pokoj, vyjížděla hlídka strážníků do jednoho z hotelů na Praze 5. O pomoc je požádal manažer hotelu.

Architektonická soutěž na zahradní restauraci s vyhlídkou v Malešickém parku má vítěze

Odborná komise hodnotila v rámci otevřené architektonické soutěže na novou zahradní restauraci s vyhlídkovou věží v Malešickém parku celkem 21 návrhů. Radnice Prahy 10 uvedla, že zvítězil návrh od švý...

Slavnostní galavečer plný světových tanečních hvězd - to bude Bubeníček International Ballet Gala

Významný sólista a choreograf Jiří Bubeníček pořádá v Praze slavnostní galavečer s názvem Bubeníček International Ballet Gala. Program s ukázkami Bubeníčkových nejvýraznějších choreografií v podání ví...

Letní slavnosti staré hudby pozvou od poloviny července do říše snů

Mezinárodní festival Letní slavnosti staré hudby již čtvrtstoletí neodmyslitelně patří k prázdninové Praze. Od 16. července do 6. srpna opět rozezní historické sály i kostely hudbou dávno minulých sta...

VIDEO: Strážníci řešili dva případy opilých rodičů, kteří o svých dětech ani nevěděli

Rodiče se mají o své děti řádně starat. Jak to ale dopadá, když se rodič opije a své dítě nechá vedle sebe bez dozoru?

Soutěž. Odhalte příběhy předků na festivalu Lughnasad!

Mezinárodní festival keltské kultury Lughnasad letos již poosmnácté otevře brány oppida keltského skanzenu Země Keltů v Nasavrkách. Program dvoudenního festivalu je zaměřen na historii Keltů, rituály ...

Novinka v MHD: všechny autobusové a trolejbusové zastávky budou od 29. června jen na znamení!

V celé Praze i Středočeském kraji bude od 29. června sjednocen charakter všech autobusových a trolejbusových zastávek PID. Pro výstup v každé zastávce bude potřeba stisknout dostatečně včas tlačítko v...

Jana Marková: Víte jaký je aktuálně nejpalčivější problém, který musí řešit sněmovní výbor pro obranu? Jestli může, či nemůže mít náčelník Generálního štábu svůj vlastní účet na síti X.

To, že se Kalamity Jane a nejvyšší válečník nemusí, je zjevné a známé už dlouho. On teda v tomto Řehka není sám, to zase bychom mu křivdili. Celkově prý je na ministerstvu poněkud nesluníčkově oblačno...

Blíží se prázdniny a s nimi i další ročník Kinobusu. Víme, jaké filmy se budou promítat.

Dvaadvacet filmů ve dvanácti lokalitách nabídne v roce 2024 Kinobus, který vyjíždí do své sedmnácté sezóny. Podle Dopravního podniku toto oblíbené kino na čtyřech kolech odstartuje promítání poslední ...

Zastupitelé Prahy 8 schválili Čestné občanství Prahy 8 třem osobnostem

Radnice Prahy 8 představila nové Čestné občany své městské části pro rok 2024. Jsou to pan Jiří Pavel Kafka, pan Martin Hof a pan Jan Švadlenka. Slavnostní akt udílení ocenění proběhne tradičně v září...

Rozluštění tajemství: přechodný versus trvalý pobyt

V dnešním mobilním a globálním světě je pochopení rozdílů mezi přechodným a trvalým pobytem zásadní pro každého, kdo zvažuje přesun do nové země nebo změnu svého současného statusu.

Proběhl Den zdraví a Veletrh sociálních služeb Prahy 13

Ve středu 19. června proběhl na Slunečním náměstí již 9. ročník Dne zdraví a zároveň také Veletrh sociálních služeb. Na travnaté ploše před radnicí byly k dispozici desítky stánků, které návštěvníkům ...

Jana Marková: Rakušanova éra

I tak by mohla vejít do dějin tahle etapa nejslušnější vlády s nejslušnějším premiérem. Na rozdíl od Dona Pabla Blažka, který si jede svoje a raději se moc mediálně nezviditelňuje, Don Austriano Vítek...

Alternativní školní vzdělávání už není „podivné“

Domácí vzdělávání je v České republice již etablovanou formou vzdělávacího procesu a funguje paralelně vedle tradiční školy s každodenní docházkou. Dnes už navíc není tato forma výuky doménou rodin s ...

Praha se opět stane centrem světového malého fotbalu - 25. Mezinárodní turnaj PragaCup 2024

25. mezinárodní turnaj v areálu FK Motorlet PragaCup 2024 se uskuteční v sobotu 22. června a slibuje nezapomenutelný den plný sportovního napětí a zábavy. Turnaj PragaCup je známý svou bohatou histori...

VIDEO: Čtyři roky nezákonně odebíral elektřinu

Při kontrole chatové osady na Praze 12 – Točná si hlídka strážníků všimla v jedné z chatek, která je volně přístupná, rozsvíceného světla. V objektu byli tři muži ve věku 62, 63 a 34 let. Jeden z nich...

Pohár pro vítěze EURO 2024 zavítá exkluzivně do obchodního centra Westfield Chodov

EURO 2024 je v plném proudu. Než ale vítěznou trofej převezme ten nejlepší z týmů, zavítá ikonický pohár exkluzivně do Westfield Chodov.

Úspěšný muzikál Noc na Karlštejně se opět vrací na české a moravské hrady a zámky

Letní kulturní sezóna se neobejde bez jedné z nejvýznamnějších událostí tohoto roku – muzikálu Noc na Karlštejně s písněmi Karla Svobody, jehož produkci má na svědomí talentovaná herečka, zpěvačka a p...

Přijďte si prohlédnout vzorový byt v rezidenčním projektu Astrid Garden v Holešovicích

Společnost UBM Development Czechia připravila vzorový byt v moderním, nadčasovém designu v novém rezidenčním projektu Astrid Garden v Praze 7 – Holešovice. Komplex sedmi novostaveb a jedné rekonstruov...

Máj Národní v pondělí 24. června po dvou letech přivítá návštěvníky

Ikonická budova na rohu Národní a Spálené ulice, dnes Máj Národní, začíná psát novou kapitolu své historie. Během dvouleté rekonstrukce se původní monofunkční obchodní dům Máj proměnil v Máj Národní, ...

VIDEO: Bezpečná strážníkova náruč pomohla stařence do bytu, a pak i do postele

Kolem dopravní nehody projížděla hlídka strážníků z Prahy 7. U přechodu pro chodce ležela stařenka, vedle které klečely dvě ženy, držely ji za ruku a mávaly na projíždějící auta. Strážníkům řekly, že ...

Petr Lachnit: Plukovník. Lovec závadných myšlenek

Víte, co je to pretorianismus? Jde o nadměrný vliv vojáků na politické dění, kdy mohou hrát i roli politických arbitrů, a tím se ztotožňovat s legitimními držiteli moci.

Sněm pražských starostů opět jednal o neudržitelné situaci ve školství v Praze

V pátek 21. června se konal na radnici městské části Prahy 9 Sněm starostů městských částí Praha 1-57, který se zabýval především problematikou školství v hlavním městě. Zúčastnil se ho i Antonín Klec...

Dočasné přerušení provozu metra na lince C v úseku Pražského povstání – Háje

Z důvodu opravy trati metra dochází od soboty 29. června (od zahájení provozu) do středy 3. července (do ukončení provozu) k dočasnému přerušení provozu metra na lince C v úseku Pražského povstání – H...

Humorné vyprávění českého výsadkáře z mise v Afganistánu

V online nakladatelství Pointa právě vychází kniha Poslední slova z Afghánistánu, která je příběhem jednoho českého výsadkáře vyprávěným humornou formou z oblasti, kde mnoho důvodů k humoru není.

Jana Marková: Migrace jako obří byznys, aneb proč to nikdo nechce ve skutečnosti zastavit

Začneme od začátku. Každá kultura si donedávna úzkostlivě hájila své tradice a principy, na kterých vznikla, a které ji pomohly přežít po stovky, či tisíce let. Cizí kultura byla nemilosrdně eliminová...

VIDEO: Pokračují kontroly neukázněných cyklistů a koloběžkářů

Proběhla další čtyřdenní celoměstská akce, v rámci které hlídky městské policie zjišťovaly, jak cyklisté a koloběžkáři dodržují dopravní předpisy. Přestože tyto kontroly patří ke každodenní činnosti s...

Demolice mostu přes ulici Voctářova na týden uzavře průjezd mezi Karlínem a Libní

Technická správa komunikací (TSK) zbourá mostní konstrukci přes ulici Voctářova, která je součástí Libeňského soumostí. Práce začnou v neděli 30. června od 4:00 hodin a potrvají do 7. července do 24:0...

Máte hlad ve dvě v noci? V Hořicích si nakoupíte i bez pokladních

Do východočeských Hořic každoročně míří tisícovky obyvatel Prahy za odpočinkem a zábavou. Není divu, město je známé hořickými trubičkami, motocyklovými závody, sochařským parkem i unikátním přírodním ...

Prázdninová zastávka u Holešovické tržnice

Blíží se závěr školního roku a v napjatém očekávání letních prázdnin se společnost ROPID rozhodla zpestřit další jednodenní akcí pro širokou veřejnost s názvem Prázdninová zastávka. Ve středu 26. červ...

Děti z mateřské školy Vejvanovského obhájily loňské prvenství v soutěži Pražských služeb ve sběru papíru

14. ročník soutěže Pražských služeb ve sběru papíru zná své vítěze. Loňské prvenství obhájily děti z Mateřské školy Vejvanovského 1610, Praha 4. Před prázdninami si díky společnému celoročnímu úsilí n...

Jana Marková: Konečná likvidace našeho školství? Ministr Bek hodlá rušit maturity, slučovat školy a zavádět distanční výuku.

Už jsem to psala několikrát a musím to napsat znovu. Naše školy opouštěli vzdělaní, společensky použitelní lidé a záviděl nám to celý svět. Bohužel časy se mění a my jsme si za vzor vzali to nejhorším...

Projekt Pergamenka společnosti FINEP bude reprezentovat Českou republiku na evropském ocenění Build Europe

Projekt Rezidence Pergamenka v pražských Holešovicích byl oceněn jako vítěz českého výběru pro celoevropskou soutěž Build Europe. Bude tak spolu s dalšími dvěma projekty reprezentovat Českou republiku...

Žluté lázně nabídnou o prázdninách letní kino zdarma

Do areálu Žluté lázně v pražském Podolí se vrací o prázdninách letní kino. Jednou týdně nabídne na plátně na velké louce přímo na břehu Vltavy hollywoodské trháky i zajímavé dokumenty. Kino nebude mít...

Praha 4 si připomíná dílo malíře a ilustrátora Zdeňka Buriana

Starosta Ondřej Kubín (ODS) ve středu 26. června 2024 po poledni odhalil v ulici Nad Kolonií pamětní desku, která připomíná, že právě v domě s číslem 7/724 žil a tvořil Zdeněk Burian. Slavný malíř a i...

VIDEO: Opilý motocyklista vezl svého syna bez helmy

Řidiče, který jel na svém motocyklu po chodníku a se synem bez ochranné helmy, zadrželi strážníci ve Lhotecké ulici na Praze 12

Hašek musí ven, svaz by měl nést zodpovědnost!

Asi existuje v naší zemi málo lidí, kteří by se nekoukali na mistrovství Evropy ve fotbale. Po pražské hokejové pohádce byla očekávání ohromná. Lidé neznalí poměrů byli po pražském zlatu namlsaní na d...

Mapa spojů v aplikaci PID Lítačka ukáže polohu vozidel v reálném čase

Aplikace PID Lítačka přináší cestujícím novinku v podobě nové funkce Mapa spojů Pražské integrované dopravy, která umožňuje cestujícím sledovat polohu spojů v reálném čase. Tím se výrazně zjednoduší a...

Následující články

Venkovní učebna - to je nová geostezka před ZŠ Jánského v Praze 13

Děti ze Základní školy Janského v městské části Praha 13 mají novou venkovní učebnu, díky které mohou poznávat horniny a nerosty z nejbližšího okolí. Jde o geostezku s ukázkami základních druhů hornin...

Příští týden nepoteče voda ve třech městských čtvrtích, následující týden v devíti

Jako každý pátek vám opět nabízíme přehled plánových výluk v dodávkách pitné vody. Tentokrát je to opět přehled na následující dva týdny. Jak oznámila společnost Pražské vodovody a kanalizace (PVK), o...

THMP představila solární carport s první akumulační vysokorychlostní nabíječkou v ČR

Městská společnost Technologie hlavního města Prahy (THMP), která se dlouhodobě podílí na rozvoji elektromobility v metropoli, dnes představila projekt multifunkčního přístřešku pro chráněné parkování...

Přehlídka německy mluvených filmů DAS SOMMERKINO míří do letních kin

Filmová přehlídka DAS SOMMERKINO, která je letní edicí zavedeného festivalu DAS FILMFEST, zpestří opět prázdninovou Prahu. V letních kinech Kinská, na Pragovce a 3KINO na nádvoří Clam-Gallasova paláce...

Přijďte na výstavu Lovci znaků. Nejen proto, že první červencový týden bude vstup zdarma.

Výstava Lovci znaků v hale 17 v Holešovické tržnici přináší dárek pro všechny školáky – vstupné zdarma po celý první prázdninový týden. Tuto výstavy můžete navštívit až do 31. srpna.

Články abecedně vzestupné

Jana Hochmannová vydala knihu pro dobrou náladu

Jana Janěková hraje v Ostravě autoritativní matku

Jana Marková: A odpadní koš pseudouměleckých úchyláren Eurovizi vyhrává nebinární ochlupené růžové rybičko Nemo!

To, že tahle pěvecká soutěž není už ani pěvecká, ani soutěž, nýbrž pouze demonstrace těch správných ideologických směrů, které aktuálně frčí, je jasné už dávno. Kdo na to kouká, musí být buď mimořádně...

Jana Marková: A zase ti umělci

Teda ono nejen oni, ale při představě, že někdo takový jako David Matásek je herec Národního divadla, a tedy by měl mít alespoň nějaké základní morální hodnoty, se dokáže posmívat smrtelně zraněnému č...

Jana Marková: Aktuálně o Kosovu

Situace v Kosovu a Metochiji se nadále vyostřuje, albánská vláda v rozporu s mezinárodní smlouvou o Kosovu obsadila úřední budovy v Srby obývané části země.

Jana Marková: Asociální stát. Nic jiného to tu nezačíná být. A už si na to ani „naši“ vládní šíbři nehrajou…

A tím asociální myslím to, že se tu hází klacky pod nohy těm, co pracují a státní moc se je jen začíná snažit podojit až na kost.

Jana Marková: Automobilka Škoda sníží počet zaměstnanců a sáhne jim do prémií

Víte, ona se ta elektromobilní pitomost a sebedestruktivní balíček Fit for 55, který náš premiér pomáhal protlačit za našeho slavného kosočtvercového předsednictví projeví úplně u každého z nás. Ne, ž...

Jana Marková: Berlínská koupaliště omezují provoz kvůli tlupám výrostků

To je tak výstižný a přesný nadpis, že se mi ho ani nechce měnit.Po tom, co „Wir schaffen das“, se už Němci v horku ani nevykoupou. Zatím v Berlíně, ale předpokládám, že je to otázka času, kdy budou“t...

Jana Marková: Bez zvýšení koncesionářských poplatků bude prý muset moloch ČT propustit 350 zaměstnanců. No a? Chce se mi říct.

Dlouhodobě považuji toto výpalné státní propagandě za něco nemorálního podobně, jako třeba daň z nemovitosti. Nyní si chce státní moloch sáhnout opět hlouběji do našich peněženek za něco, co vlastně m...

Jana Marková: Bezskrupulózní lhář Rakušan. Lže v televizi, lže do očí členům vlády a všichni jsou s tím v pohodě?

Jak může člověk, který úmyslně lhal o migračním paktu, který za nás za všechny podepsal, ještě sedět ve vládě? Co dělá náš nejslušnější premiér? Kouká jinam? Je mu to jedno? Je rád, že za něj někdo dě...

Články abecedně sestupně

Jana Marková: EU se dohodla na tom, že nově postavené budovy budou muset být od roku 2030 bezemisní

A také, že bude konečný zákaz kotlů na fosilní paliva od roku 2040. A samozřejmě, že je to v rámci našeho dobra, protože jak uvedl místopředseda Evropské komise Maroš Šefčovič: „Chceme pomoci lidem ze...

Jana Marková: Dvě věci pro dnešní poledne

Dvě věci, které mohou srazit na kolena desetitisíce lidí navázaných na automobilový průmysl. Nevěříte? Věřte. A nevěřte, že to nesouvisí, protože ono to sakra souvisí.

Jana Marková: Dno

Říká se, že někdy musí člověk padnout až na dno, aby se mohl zvednout. Když se v poslední době rozhlížím kolem, mám neodvratný pocit, že se k tomu dnu společensky a morálně řítíme zrychlujícím se temp...

Jana Marková: Danuše Nerudová, kandidátka na cokoliv, jako kapitola sama pro sebe a pomsta pro všechny kolem

Danuši Nerudovou si pamatuju z prezidentské kampaně jako kandidátku, která byla nadějná do doby, než začala mluvit. Za stěžejní považuju asi tři momenty. První, když se rozhodla zlikvidovat Čínu pomoc...

Jana Marková: Další tragicky trapný výstup ODS v likvidační normě EURO 7

Tak prý nám ministr dopravy Kupka pomohl vyjednat zmírnění normy Euro 7. To jakože když nejdřív pomůžu protlačit něco, co je naprosto blbě, protože mám stažené pozadí z toho, že by mě Uršule nepochvál...

Jana Marková: ČT jako totální propagandistické dno

Včera jsme se dívali na dokument České televize pod názvem Obchod se strachem o protivládních demonstracích. Musím říct, že něco tak prorežimně uvědomělého a manipulativního jsem už dlouho neviděla. O...

Jana Marková: Chybí nám léky, protože jsme prý moc závislí na Číně. Spasit nás má Ukrajina.

Takže jednu závislost nahradíme jinou. Bravo. To opravdu už nemůžeme uvažovat selským rozumem? Proč tady pořád nikdo nechápe, že je mnohem lepší si věci vyrábět zde, než neustále řešit, kdo to kde, a ...

Jana Marková: Chcete li vést válku, musíte si kromě nepřítele (není až tak důležitý), dávat pozor na to, abyste byli uhlíkově neutrální!

Jinak riskujete přilepení několika aktivistů pod tank. A protože se do bahna lepí dost blbě, mohou to alternovat přilepením na tank. Klimatičtí vědci z celého světa totiž došli zděšeně k závěru, že vá...

Jana Marková: Chcete lepší důkaz toho, jak multikulturalismus nefunguje?

Musím se osobně přiznat, že ačkoliv všichni víme, jak dopadají ty vztahy ala jsem ministr, mám krásnou dvacítku asistentku, která mě miluje i na prahu šedesátky, aha už nejsem ministr a už nemám miluj...

Jana Marková: Češi jako občané druhé kategorie? No skoro mám ten pocit.

Včera jsem v sobě našla odvahu, a podívala se na celou ukrajinskou besedu Víta Rakušana. Musím říct, že to doporučuji každému, kdo chce poznat pravý stav věcí v téhle zemi, ale zároveň varuju slabší p...